Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Laethnes

4. 11. 2008 16:27
Hm...

Já osobně taky nejsem počítačový odborník, nicméně už jsem dělal nějakou tu aplikaci v PHP (kde se muselo přihlašovat, byť to nebylo nijak zvlášť zabezpečené) a pár věcí mi tu nesedí: pokud by ty údaje zůstaly na proxy (mno, s tím jsem sice nikdy nepracoval, ale budiž), tak kdyby ho to přihlásilo dle informací na proxy, neměl by být přihlášený jako ta paní? Jenže on není, sám ve článku píše, že kontroloval záhlaví a je přihlášen jako on. Navíc píše, že se objevily jen NĚJAKÉ maily od té paní, ne CELÝ JEJÍ MAIL (promiňte ten CAPS, nevím jak se tu dělá kurzíva). Což znamená, že se její maily dostaly do jeho mailu. Mno a navíc, pokud by se chtěly takové aplikace ještě zbezpečnit, tak ověřování přihlášení mohou kromě stávajícího dělat i odkazem: v odkazu bude jedna z informací, bez které Vás to označí jako odhlášené. 

0 0
možnosti
L

Laethnes

4. 11. 2008 16:28
Re: Hm...

Sice by to bylo otravné - při napsání http://www.centrum.cz by jste NIKDY nebyli přihlášeni - a taky by to bylo odchytitelné, ale čím víc zámků, tím líp... Navíc sám jsem používal ověřování skrz cookies (zabezpečená verze se používá standartně) a dělám to tak, že při každém zobrazení stránek je změní.Není tak možné být přihlášený na více prohlížečích (ale více okent jednoho ano), ale dělá to takové věci, jako např. že vás to jakoby odhlásí, když si zobrazí stránku někdo jiný a víte, že je tu problém, který vyřeší znovu se přihlásit a pak odhlásit (to už by nebylo nutné, ale pro bezpečnost).

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

4. 11. 2008 1:18
Tak se neprijhlasujte

Pres POP3 a SMTP, jak proste.

0 0
možnosti
VH

Vendyna

3. 11. 2008 20:41
centrum šotek :o))

Jednou jsem vlezla do své schránky na centru a byla prázdná...komplet. Všechny zprávy pryč, milostný maily, pracovní maily (Domácí úkoly žáků :o)) ), půl giga srandiček  v hajzlu, i spamovej koš byl vybílenej.  Byla jsem na mrtvici. Ale za dva dny se všechno zase objevilo. Uffff. :o)))

(každopádně nová verze mailu se mi nelíbí, furt se to seká, nejdřív jsem si myslela,že je nějaký problém u mě v poči, ale myslim, že neni, skoro každý mail píšu natřikrát, vždycky se mi všechno kousne :o(((   Mám mail na centru ze zvyku, všichni mí známí mají mou mailovou adresu, ale už  uvažuju ho změnit.

0 0
možnosti
J

juve

3. 11. 2008 21:01
Re: centrum šotek :o))

Není nic jednoduššího, na výběr je opravdu hodně serverů.

0 0
možnosti
J

juve

3. 11. 2008 17:48
A nevyřešil by tohle prostě nějaký mailový klient?

Ne, že bych tomu teda rozumněl jen se tak ptám.

0 0
možnosti
N

Neb

3. 11. 2008 18:00
Re: A nevyřešil by tohle prostě nějaký mailový klient?

urcite vyresil, pokud vim tak na centru jede POP3...

0 0
možnosti
MB

marbo

3. 11. 2008 16:31
žijete mimo realitu

je absurdní si myslet že vaše mailová schránka je jakoli bezpečná! Ale mám jednu radu, sice vůbec neřeší popisovaný problém, ale mail na centru!proboha!založte si ho jinde!!(pochopitelně né na atlas.cz:-))

0 0
možnosti
_VS

_Das Verschwundene Sudetenland

3. 11. 2008 16:30
jste pitomec, tak se tím nechlubte

zní to blbě ale blbcem je vaše vedení, když má takové zabezpečení a pak vy, že urážíte pravdomluvného technika centrumu.

0 0
možnosti
DC

Don Carlos2

3. 11. 2008 16:52
Re: jste pitomec, tak se tím nechlubte

Jestli si myslíte, že jsem pitomec, budiž... :-) Rozhodně ale nejsem jediný, komu se to stalo a nemyslím si, že by bylo podobné upozornění od věci.

0 0
možnosti
H

Hmmhator

3. 11. 2008 16:07
Odpovedel jste si sam

hned na zacatku.Nejste takovy "pocitacovy odbornik" aby jste pochopil princip problemu. Tak jak celou situaci popisujete opravdu neni vina na strane Centrum.cz, ale na Vasi, potazmo na strane spravce site pres kterou se prihlasujete.Tim Vas nechci urazit, ale tak to proste je.

0 0
možnosti
N

Neb

3. 11. 2008 16:04
Proxy Server

Obavam se, ze ta otazka ohledne proxy serveru byla od toho technika docela relevantni. Co za proxy server ve firme pouzivate?

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

3. 11. 2008 15:52
clovece

nevim o co slo presne v tomto pripade, ale ta vase otazka ohledne internetove kavarny :-) reknu k tomu jen tolik, kdyz se prihlasite z internetovy kavarny kamokoliv na cokoliv, tak vase heslo tece skrz draty asi stejne jako voda trubkou ;-D pak uz je zalezi zda je majitel kavarny vasnivy rybar ci ne

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

3. 11. 2008 15:34
"Zapamatovat jméno a heslo?"

Zjednodušeně: Ono to nemusí být vina emailu, ale prohlížeče a uživatelů. Ve většině prohlížečů je volba "Zapamatovat jméno a heslo?", když někdo odpoví "Ano", pak se přihlašuje automaticky. A to asi udělala ta paní od Vás z práce. Centrum s tím asi skutečně nic neudělá... Tato volba by se měla používat jen na domácím PC, kde nikdo jiný nedělá.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS